2 Uber manieren om je tanden te bleken!

Hoe worden tanden geler? Nou, zuur voedsel, tandvleesaandoeningen en veroudering kunnen het tandglazuur aantasten. Sommige mensen hebben ook tandglazuur dat van nature dunner is dan andere.

Er zijn ook andere bronnen van vlekken, deze zijn onder andere roken en gebruik van tabaksproducten en bepaalde soorten antibiotica.

Specifieke voedingsmiddelen en dranken, zoals koffie, kunnen vlekken op de tanden veroorzaken. Sommige voedingsmiddelen die vlekken op de tanden veroorzaken, kunnen ook het glazuur doen slijten, waardoor de vergeling van de tanden toeneemt.

Hoe kan je nou je tanden op een natuurlijke manier bleken.

De volgende manieren kunnen je helpen om je tanden te bleken:

1)  Veranderingen in dieet brengen

Het elimineren van voedsel dat tandplak veroorzaakt, kan verdere vlekken voorkomen. Voedingsmiddelen en dranken die tannines bevatten, zoals wijn en thee, kunnen vlekken op de tanden veroorzaken. Ook koffie, frisdranken met veel prik en sappen kunnen hevige vlekjes op de tanden zorgen.

Tandartsen raden over het algemeen aan om 25 minuten na het eten te wachten met het poetsen van de tanden. Tandpasta kan heel erg het glazuur verzwakken, dus te vroeg poetsen veel schade brengen aan je tanden.

Zuur voedsel kunnen de tanden er echter geel uit laten zien door het glazuur te laten slijten. Mensen die zich zorgen maken om de kleur van hun eigen tanden moeten echt de overmatige consumptie van citrusvruchten,  frisdrank en koffie vermijden. Anders moet je wel echt je tandenpoetsen na het eten van die dingen.

Om vlekken te voorkomen kan je ook stoppen met roken, hierdoor nemen de nicotine vlekken af. Het kan ook tandbederf en tandvleesaandoeningen voorkomen, die beide het glazuur kunnen beschadigen en orale gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

2) Je tanden bleken met fruit

Papaja fruit bevat een speciaal enzym dat kan helpen om de tandjes te bleken.

Het gaat om bromelaïne en Papaïne, enzymen die respectievelijk in papaja’s en ananassen voorkomen, kunnen beide helpen om de tanden te bleken.

Een studie van 2014 vond bewijsmateriaal dat deze uber vrucht echte blekende effecten heeft. De auteurs van de studie waarschuwen echter dat meer onderzoek nodig is om te bepalen of deze enzymen effectief zijn voor het tanden bleken zijn of niet.