2 veiligheidstips voor taxireizigers

Veel taxichauffeurs, zoals die de route Taxi Schiphol – Breda volgen, zijn geweldige bronnen van informatie over de lokale gebruiken, de actualiteit, de beste restaurants en entertainment, en nog veel meer. Taxichauffeurs zijn vaak experts op het gebied van veilige en onveilige wijken en welke bedreigingen er op de loer liggen in jouw hotel of bestemming.

Hier zijn de meest actuele tips van deskundigen over de veiligheid van taxi’s voor reizigers.

Zoek een meter, een radio, een badge en een deurklink.

Alle echte taxi- en minicab voertuigen met een vergunning zijn uitgerust met een meter (voor het bepalen van de kosten) en een radio (voor het beantwoorden van oproepen van de treindienstleider). In bijna alle landen is de taxichauffeur verplicht om zijn ID-badge in het voertuig mee te nemen en te tonen. Als je geen badge of radio ziet, stap dan niet in het voertuig.

Controleer altijd of er een binnen deurkruk is die werkt voordat je je in het voertuig vestigt. Sommige regio’s zijn berucht voor het ontvoeren van reizigers op deze manier.

Neem nooit alleen een taxi als je dronken bent

Als je teveel gedronken hebt, lijkt het misschien de juiste beslissing om een taxi te nemen – en dat is het ook, met iemand anders. Als je dronken bent, kan de rit in de cabine je in slaap brengen. Het drankje kan je ook in een halfbewuste staat brengen – niet de beste omstandigheid om jezelf te verdedigen tegen de bestuurder, een partner die de bestuurder heeft gebeld, of iemand anders die je kwaad wil doen. Ruiters zijn verkracht, geslagen, beroofd en zelfs gedood na het instappen in een taxi als ze hulpeloos dronken zijn.

Als je dronken bent en een ritje nodig hebt, neem dan een niet dronken maatje mee en blijf wakker tijdens de rit.

Lees ook: Tip voor het vissen in de nacht