3 belangrijke voordelen van vloerverwarming

Het kan moeilijk zijn om op een koude ochtend uit jouw lekkere, warme bed te komen, vooral wanneer een ijskoude vloer je begroet. Gelukkig is er een oplossing: vloerverwarming. Dit is een verwarmingssysteem dat onder jouw vloer wordt geïnstalleerd en warmte door jouw huis leidt vanaf de grond.

Lees er hier: https://www.polarheat.nl/elektrische-vloerverwarming/ meer over.

Hoe werkt vloerverwarming?

Er zijn twee hoofdtypen vloerverwarming die in woongebouwen worden gebruikt.

Hydronic

Bij een hydronic systeem wordt warm water vanuit een boiler door flexibele PEX-buizen onder de vloer gepompt. Een hydronic verwarmingssysteem kan worden gebruikt om een heel huis te verwarmen. De installatiekosten van een hydronic systeem zijn hoger dan die van een elektrische vloerverwarming, maar de bedrijfskosten zijn lager.

Elektrisch

Een elektrisch verwarmingssysteem bevat elektrische kabels die boven de ondervloer van het huis worden geïnstalleerd. Elektrische vloerverwarming is minder duur om te installeren dan hydronische systemen, maar het gebruik ervan is duurder. Het wordt meestal gebruikt in kleinere kamers zoals badkamers en keukens.

Voordelen van vloerverwarming

Stralende vloerverwarming kost over het algemeen meer om te installeren dan een traditioneel verwarmingssysteem. Maar de voordelen en de energiebesparingen die vloerverwarming oplevert, maken het een lonende investering. Hier zijn enkele redenen om vloerverwarming in jouw woning te overwegen.

Verhoogd comfort

Vloerverwarming haalt de kilte uit koude vloeren, zodat je in elke kamer van jouw huis comfortabel op blote voeten kunt lopen. Bovendien verspreiden stralingsvloeren een gelijkmatige, consistente warmte door uw woonruimte. Je hoeft je geen zorgen te maken over koude tocht of ongelijkmatige temperaturen.

Kosteneffectief

Warmte stijgt op. Met een traditioneel verwarmingssysteem stijgt de warme lucht op tot aan het plafond van de kamer, en begint dan te vervliegen. Daarom kan het zo moeilijk zijn om jouw voeten warm te houden, zelfs als de rest van de kamer comfortabel is. Omdat stralingsverwarming warmte levert vanaf de grond, is er geen warmteverlies en blijft de kamer gedurende een langere periode warm. Dit betekent dat jouw verwarmingsketel minder vaak hoeft aan te staan. Je bespaart energie en geld op uw stookkosten.

Verminder allergieën

Wist je dat traditionele verwarmingssystemen met geforceerde lucht kunnen bijdragen aan allergiesymptomen? Als stof, pollen en vuil zich ophopen in jouw luchtkanalen, kunnen ze door jouw hele huis circuleren. Vloerverwarming maakt geen gebruik van ventilatoren of aanjagers, dus er komen geen allergenen vrij in de lucht. Je zult genieten van een schonere, gezondere luchtkwaliteit.

Het is niet moeilijk te begrijpen waarom zoveel huiseigenaren voor vloerverwarming kiezen. De voordelen voor jouw woning maken het tot een solide keuze.

Lees ook: De voordelen van een Nespresso machine