3 Voordelen van drone-gebaseerde inspecties

Dit nieuwe paradigma van drone-gebaseerde inspecties helpt de industrie om de efficiëntie en de kwaliteit van de data-acquisitie te verbeteren en tegelijkertijd de veiligheid en de snelheid van de levering te verhogen. Hoewel dit een nieuwe en opkomende technologie is (die nog steeds in ontwikkeling is), zijn de meeste bedrijven zich begin 2018 niet bewust van de mogelijke voordelen die ze kunnen bereiken met kleine onbemande luchtvaartuigen (sUAV’s) om hun activa te inspecteren.

Bent u op zoek naar professionele drones? Klik dan hier.

Huidige uitdagingen van de traditionele activa-inspecties

Het eerste ding is om te beseffen dat er verschillende uitdagingen zijn met de traditionele methoden voor het inspecteren van activa. Meestal is de baas zich bewust van de hoge kosten, risico’s en de lange tijd die nodig is om een traditionele inspectie uit te voeren. Ondanks deze kennis zal de organisatie waarschijnlijk wel kijken naar manieren om de methoden te verbeteren, maar zelden naar drones als alternatief.

Er zijn al verschillende industrieën die drones gebruiken om een breed scala aan middelen te inspecteren, waaronder luchtfotografie, landmeetkunde, leveringen, activa-inspecties en nog veel meer. Andere zijn nog maar net begonnen, terwijl de rest nog moet beslissen. Terwijl bedrijven die de drones gebruiken snel en veilig gedetailleerde en nauwkeurige inspectiegegevens kunnen produceren, zullen degenen die op traditionele methoden vertrouwen het moeilijk vinden om dit in dezelfde periode te doen. De omvang van de toepassingen van de drones zal per bedrijf verschillen, maar de bouwsector, de energiesector, de verzekeringssector, de vastgoedsector en andere bedrijven met vergelijkbare eisen gebruiken drones om een breed scala aan inspecties uit te voeren. Het gebruik van drones voor het uitvoeren van activiteiten, zoals het inspecteren van activa, die van oudsher risicovol, kostbaar en tijdrovend zijn, heeft verschillende voordelen. Bovendien vervangt het de traditionele methoden die waarschijnlijk onnauwkeurige gegevens opleveren als gevolg van menselijke fouten en andere factoren.

Dwingende details en voordelen van Drone Inspecties vs. Traditionele methoden

De ontwikkeling van drones in de afgelopen jaren is aan het veranderen, wat het inspectieproces verbetert door het veiliger, goedkoper en minder tijdrovend te maken. De UAV-technologie heeft vele voordelen; hier zijn 3 redenen om drones als alternatief te overwegen.

1) Drones minimaliseren de voor de hand liggende gevaren en gezondheidsrisico’s

Drones maken eenvoudige en veilige inspecties van hoge en complexe constructies mogelijk, met name de inspecties van faciliteiten zoals olie- en gasraffinaderijen, fakkels en pijpleidingen. Ze elimineren de noodzaak voor werknemers om fysiek toegang te krijgen tot vijandige omgevingen, waar factoren zoals hoogte, wind, golven, weer en straling kunnen leiden tot ongelukken of gezondheidsproblemen. Drones kunnen gemakkelijk toegang krijgen tot moeilijk bereikbare plaatsen, terwijl er geen mens meer nodig is om erheen te gaan met behulp van de risicovolle mechanische hulpmiddelen.

2) Snelle inzet of lancering

Gelicentieerde FAA-vliegers op afstand kunnen op verzoek binnen zeer korte tijd een drone-inspectie uitvoeren. Aangezien het slechts enkele minuten duurt om een drone-gebaseerde inspectie te lanceren, zijn UAV’s geschikt voor zowel reguliere als noodscenario’s. Bovendien zijn de drones snel en in staat om een inspectie in 5-20 minuten af te ronden. Zo kan een verzekeringsmaatschappij, bouwkundig ingenieur, uitleenbedrijf of aspirant-huiskoper eenvoudig een inspectie aanvragen en in minder dan een uur resultaat boeken.

3) Verzameling van diepgaande en meer gedetailleerde gegevens

UAV’s die zijn uitgerust met mogelijkheden om obstakels te vermijden, zijn in staat om zeer dicht bij structuren te navigeren, waardoor ze minieme details kunnen vastleggen. Ze kunnen hoge-resolutie beelden of 4K-video’s maken die duidelijk scheuren, beschadigingen, misplaatste draden en andere defecten laten zien op hoogtes en in hoeken die de mens niet kan. Dit maakt het mogelijk om uitgebreidere gegevens te verzamelen zonder het inspectieteam aan risico’s bloot te stellen.

Lees ook: Waarom moet je belasting betalen?