4 Voordelen van een bezoek aan een lokale dierenarts

Er zijn meer dan 2.000 dierenklinieken voor kleine dieren in Nederland. Maar hoe kun je de juiste kiezen uit al die dierenartsen?

Lees verder om 4 voordelen te leren van het gaan naar een lokale dierenarts – zoals Dierenarts Purmerend – die je vond bij het zoeken naar “dierenartsen in de buurt van mij” op Google.

Geniet van een kleinere praktijk met een groot hart

Vaak, wanneer u kiest voor een lokale dierenarts in plaats van het gigantische dierenartsenziekenhuis, geniet u van vele voordelen van kleinere praktijken.

Dit is inclusief afspraak tijden die royaal genoeg zijn voor u om al uw vragen te stellen. In kleinere klinieken neemt het personeel de tijd om alles met u te bespreken. En ze werken hard om het u en uw huisdier naar de zin te maken.

Kleinere klinieken bieden die “kleine stad” vriendelijkheid, zelfs als ze in een grote stad gevestigd zijn. Uw lokale dierenarts zorgt ervoor dat uw huis en hond veilig zijn.

Zie uw dierenarts sneller

Wanneer u ervoor kiest om uw huisdier mee te nemen naar een dierenarts bij u in de buurt, verkort u de tijd die nodig is om een afspraak te maken.

Dit kan van vitaal belang zijn in een noodgeval wanneer elke minuut telt.

Ook als u belt voor een last-minute afspraak en uw lokale dierenkliniek heeft afgezegd, kunt u profiteren van die gemiste afspraken. Zeker als u maar een paar minuten verderop woont.

Bovendien weet u dat de dierenarts van uw huisdier in de buurt is.

Uw dierenarts kan uw huisdier leren kennen

Een ander groot voordeel van het kiezen van dierenartsen die bij u in de buurt zijn, is dat uw dierenarts u en uw huisdier echt kan leren kennen.

De kans is groot dat u elke keer dat u op bezoek komt dezelfde dierenarts ziet. Zodra u die relatie met uw dierenarts hebt opgebouwd, kunt u alle aspecten van de levensstijl van uw huisdier met vertrouwen bespreken.

Als u uw dierenarts kent en vertrouwt, zult u zijn of haar aanbevelingen over de bestrijding van parasieten, dieetbeperkingen en gewichtsbeheersing met vertrouwen opvolgen.

Vooral als uw hond groeit en rijpt, kan uw dierenarts u uitgebreide medische begeleiding bieden die zich aanpast aan de levensfase van uw hond.

Het krijgen van gepersonaliseerde diensten is een van de beste dingen om naar de dierenarts in uw omgeving te gaan.

Ontmoet andere lokale huisdier ouders

Misschien realiseert u zich niet dat u uw sociale kring kunt uitbreiden door een bezoek aan een dierenarts. Wanneer u ervoor kiest om uw huisdier mee te nemen naar uw lokale dierenarts, zult u waarschijnlijk andere huisdieren en hun eigenaren ontmoeten die ook in uw omgeving wonen.

Dit is een geweldige manier om te weten te komen over onontdekte paden en hondenparken die u misschien niet kent. En u kunt hondendata maken om uw huisdieren bij elkaar te krijgen om te spelen.

Hoewel u niet bij de dierenarts bent om vrienden te maken, is het een prachtig extraatje om een dierenarts in uw buurt te kiezen.

Wanneer u rondhangt, plaats dan foto’s van uw huisdier op de sociale media om het woord te verspreiden!

Lees ook: Waarom tapijt de beste keuze is voor slaapkamers