5 Tips voor het kiezen van de juiste bank voor je bedrijf

Het selecteren van een bank voor de financiële behoeften van je kleine onderneming is anders dan het kiezen van een bank voor je persoonlijke behoeften. Om het meeste uit een bank te halen, moet je bereid zijn om wat tijd te besteden aan het onderzoeken van de diensten die verschillende banken aanbieden, de kosten die zij aanrekenen voor deze diensten en de mogelijkheden om een relatie op te bouwen met een bank die je kent en vertrouwt. Op zzpvergelijker.nl kun je snel en gemakkelijk zakelijke rekening vergelijken.

Hier zijn vijf tips om je te helpen de juiste bank voor je bedrijf te kiezen.

Weet wat je van je bank wilt

Hoop je een lening aan te gaan of een kredietlijn op te zetten? Wil je investeringsadvies? Hoe zit het met andere diensten die banken aanbieden, zoals automatische betaling van facturen of verwerking van creditcards? Als je precies weet wat je van een bank nodig hebt, kun je je keuzes beperken.

Als gepersonaliseerde klantenservice hoog op je lijst staat, bijvoorbeeld, aarzel dan niet om een bank op de proef te stellen. Bel en stel een vraag met betrekking tot je bedrijf. Hoe lang duurt het om door te dringen tot een deskundige vertegenwoordiger? Stuur een e-mail met het verzoek om informatie of gebruik het contactformulier op hun website. Krijg je binnen 24 uur een antwoord? Het is het beste om van tevoren te weten of een bank zich oprecht inzet voor een snelle reactie en ondersteuning van de klant.

Vergelijk kleine en grote banken

Grote, nationale banken kunnen gunstigere rentetarieven bieden en een breder scala aan producten, maar kleinere banken hebben vaak een dwingender belang bij het bevorderen van lokale bedrijfsgroei. Deze lokale banken zijn wellicht meer geneigd om een lening te verstrekken wanneer dat het meest nodig is.

Vergoedingen structuren onderzoeken

“Niets is gratis” is vooral relevant als het gaat om bankieren. Je gesprek met een bankvertegenwoordiger moet een goed overzicht geven van de kosten voor alles, van het gebruik van de geldautomaat, het schrijven van een cheque en het krijgen van een maandelijks rekeningoverzicht. Maar neem ook nota van andere bankdiensten die je later nodig kunt hebben, zoals overschrijvingen en creditcard verwerking.

Bekijk de reputatie van de bank

Ondernemers in je professionele netwerk kunnen hun ervaringen delen met verschillende banken en je helpen om je in de juiste richting te sturen. Ontdek hoe tevreden zij zijn over de diensten van hun bank en haar bereidheid om leningen te verstrekken en waardevol bankadvies te geven.

Een permanente relatie opbouwen

Na het selecteren van een bank voor je kleine bedrijf, doe de moeite om een relatie op te bouwen met een bankier die jij en je bedrijf “krijgt”. Idealiter zal deze persoon manieren identificeren om je bedrijf te ondersteunen waar je nog niet aan gedacht had en kan hij een nuttige hulpbron worden in het geval van een fiscale noodsituatie. Je bankier kan je ook helpen bij het voorspellen van de soorten bankdiensten die je een jaar of langer nodig hebt.

Lees ook: Vierkante vs. ronde diamanten; wat is het beste voor diamond painting?