5 voordelen van de levensverzekering

Als je een levensverzekering overweegt, heb je waarschijnlijk veel vragen. Heb ik een levensverzekering nodig als ik geen familie heb? Ben ik te jong (of te oud) om een polis te kopen? Hoeveel dekking moet ik hebben? Kan ik het me veroorloven? Wat voor soort polis is goed voor mij?

De lijst gaat verder.

Aangezien je de verschillende soorten levensverzekeringen tegen elkaar afweegt, zul je waarschijnlijk een hele levensverzekering overwegen. Wat is het, en wat zijn de voor- en nadelen van een hele levensverzekering?

VOORDELEN VAN EEN OVERLIJDENSRISICOVERZEKERING

Een volledige levensverzekering heeft veel potentiële voordelen die het een sterk onderdeel van jouw financiële plan kunnen maken.

HET ZAL EEN VOORDEEL OPLEVEREN

Dit is een van de belangrijkste voordelen van een levensverzekering. Zolang je op jouw polis blijft staan en jouw premies betaalt, zal jouw polis ooit een overlijdensuitkering betalen. In tegenstelling tot een levensverzekering van bepaalde duur, die op een bepaald moment afloopt, betaalt een overlijdensverzekering een overlijdensuitkering, ongeacht wanneer je overlijdt.

HET KAN DIVIDEND UITKEREN

De contante waarde van de gehele levensverzekering groeit gegarandeerd in een bepaald tempo, dat gebaseerd is op veronderstellingen die levensverzekeringsmaatschappijen maken. Als het bedrijf waarvan je de polis hebt gekocht beter presteert dan verwacht, kan het een dividend uitbetalen. Je kunt dat geld gebruiken om jouw premies te betalen of om te herinvesteren in jouw polis, of je kunt het dividend als contant geld nemen.

Wil je het doorpraten? Een financieel adviseur kan je laten zien hoe een levensverzekering een kritisch onderdeel van jouw financiële plan kan zijn. Bekijk deze website voor meer informatie.

HET HEEFT VOORSPELBARE PREMIES

In tegenstelling tot sommige andere soorten levensverzekeringen blijven jouw premies (het bedrag dat je betaalt) hetzelfde zolang je jouw polis hebt, ongeacht jouw leeftijd of eventuele wijzigingen in jouw gezondheid. Uiteindelijk zul je bij sommige polissen jouw premies niet meer hoeven te betalen, maar de levensverzekering blijft wel bestaan.

IT’S AN ASSET

De gehele levensverzekering bouwt contante waarde op in de loop van de tijd, terwijl je jouw premies betaalt. Afhankelijk van jouw polis kan die contante waarde in de toekomst aanzienlijk toenemen. En als je het eenmaal hebt, zal het niet afnemen met de markt. Je kunt de contante waarde gedurende jouw hele leven gebruiken en het kan een belangrijk onderdeel van jouw pensioenplan worden, waardoor je beter bestand bent tegen slechte markten.

HET HEEFT FISCALE VOORDELEN

De gehele levensverzekering heeft verschillende belastingvoordelen. Ten eerste is de uitkering bij overlijden doorgaans belastingvrij. Daarnaast is de groei van de contante waarde van de polis belastbaar. Dat betekent dat jij geen belasting betaalt over het geld of de dividenden die jij verdient (als je ze herbelegt in jouw polis) terwijl jouw polis van kracht is. Hoewel je belasting verschuldigd zou zijn over jouw inkomsten als jij jouw polis ooit zou inleveren, kan de groei in contanten door de belastingaftrek jouw geldwaarde nog sneller laten groeien.

Lees ook: 30% belastingvoordeel voor expats