De ultieme route voor een road trip in Sri Lanka

Er is maar één manier om Sri Lanka te beschrijven – een klein eilandland met de grootsheid van een heel continent! Diverse landschappen, prachtige stranden, uitgestrekte theeplantages, relaxte tropische dorpen, werelderfgoed, heerlijk eten en vriendelijke mensen – er is niets wat een self-drive road trip in Sri Lanka niet biedt!

Sri Lanka binnenkomen

Bandaranaike International Airport/Colombo International Airport is goed verbonden met de meeste landen. Als je vanuit India komt, kun je een handige directe vlucht (3 uur) nemen vanuit New Delhi. Air India, Jet Airways en Sri Lanka Airlines bieden allemaal even handige verbindingen vanuit India – het is het beste om de tarieven te vergelijken voordat je een vlucht boekt.

Sri Lanka biedt Electronic Travel Authorisation (ETA) – je kunt je aanmelden op de ETA website en je ontvangt de visum goedkeuringsbrief via e-mail meestal binnen 24 uur. De kosten voor SAARC-bewoners zijn USD 20 en voor andere bewoners USD 35. Je krijgt een dubbel inreisvisum dat 30 dagen geldig is.

Een auto huren voor je road trip in Sri Lanka

Het is gemakkelijk om Sri Lanka te omzeilen met behulp van openbare bussen en treinen, maar het huren van een auto met chauffeur Sri Lanka is de meest comfortabele manier om Sri Lanka te omzeilen. Als je van plan bent om een auto te huren met een chauffeur in Sri Lanka, dan is het gemakkelijk om er een op voorhand te regelen. Als je echter zelf wilt rijden, houd dan gewoon een halve dag opzij om je rijbewijs te laten valideren in Colombo. Als je een Internationaal Rijbewijs (IDP) hebt, kan het autoverhuurbedrijf de validatie voor je laten doen. Heb je echter geen internationaal rijbewijs, dan moet je bij de DMV aanwezig zijn om een tijdelijk rijbewijs (30 dagen geldig) te halen. De kosten voor dit tijdelijke rijbewijs zijn LKR 1000 ($6). Het kostte ons een paar uur om dit rijbewijs te halen.

Taxi vanuit de luchthaven

Je hoeft geen voorafbetaalde transfer naar je hotel te boeken, tenzij deze is inbegrepen in de kosten van je hotelreservering. Bij aankomst op de luchthaven word je opgejaagd door verschillende taxichauffeurs en taxibedrijven. De meest kosteneffectieve optie is het boeken van een vaste prijs cabine die 3000 LKR ($18) kost van een kraam zoals Cassons of Airport Taxi. Je zult deze kraampjes zien zodra je het aankomstgebied op de luchthaven verlaat.

Beste tijd om het land te bezoeken

De beste tijd om Sri Lanka te bezoeken is tussen november en maart, omdat het weer dan aangenaam is. Echter, als je tijdens het schouderseizoen in september op bezoek komt, kan het ondanks de intense hitte op een paar dagen na nog steeds zeer aangenaam zijn!

Lees ook: 4 Voordelen van een bezoek aan een lokale dierenarts