De voordelen van lasersnijden

Lasersnijden is een technologie die gebruik maakt van een laser om materialen te snijden en wordt meestal gebruikt voor industriële productietoepassingen, maar wordt ook gebruikt door scholen, kleine bedrijven en hobbyisten. Lasersnijden werkt door het sturen van de output van een krachtige laser, via de computer op het te snijden materiaal. Het materiaal smelt, verbrandt, verdampt of wordt weggeblazen door een gasstraal die een rand met een hoogwaardige oppervlakteafwerking achterlaat. Industriële lasersnijders worden gebruikt voor het snijden van vlak plaatmateriaal, constructiemateriaal en leiding materiaal.

Leuk om te weten: Lasersnijden bij Laserlokaal gebeurd simpel, snel en op kwaliteit! Het enige wat je hoeft te doen is je tekening uploaden, afrekenen en de rest regelen zij.

Wat zijn de voordelen van lasersnijden?

Lasersnijden is een productieproces dat de noodzaak van machinale bewerking op veel technische opdrachten kan elimineren, waardoor je geld kunt besparen op de productiekosten.

Lasersnijden biedt bepaalde voordelen ten opzichte van plasma snijden omdat dit proces nauwkeuriger is en minder energie verbruikt bij het snijden van staal- en aluminiumplaten. Bovendien zijn de nieuwste fiber lasermachines, zoals de 7Kw-machine, nu in de buurt gekomen van plasmamachines in hun vermogen om door dikke materialen te snijden.

De nauwkeurigheidsniveau en de geavanceerde kwaliteit die met laser snijmachines worden bereikt, zijn beter dan de traditionele snijmethoden, omdat de laserstraal tijdens het laser snijproces niet zal slijten. Laser snijtechnologie stelt ons ook in staat om complexe vormen te snijden zonder dat er gereedschap nodig is en met een vergelijkbare of snellere snelheid dan andere snijmethoden.

Het feit dat laser snijtechnologie minder vervuiling van het werkstuk biedt, biedt bepaalde voordelen ten opzichte van traditionele mechanische snijtechnieken.

Lasersnijden stelt ons ook in staat om gaten met een kleine diameter te snijden met complexe details en een goede kwaliteit in plaat-, plaat-, buis- of kokerprofiel.

Lees ook: Wat is event management en wat zijn de voordelen ervan?