Dit zijn de maandelijkse lonen van alle tandartsen

Banen in de gezondheidszorg behoren tot de best betalende in de wereld en de tandheelkunde valt in deze categorie. Ervaren tandartsen zijn in staat om meer geld te verdienen als gevolg van hogere tarieven en gaan naar de particuliere praktijk. Specialisten hebben een steeds hogere verdiencapaciteit door hun specialisatie.

tandarts

Hier is een kijkje in landen met de best betaalde artsen.

VERENIGD KONINKRIJK

Een tandarts die in dienst is van de NHS, voornamelijk in de openbare tandheelkundige diensten, verdient een salaris van £54.444 – £64.333. Als je eenmaal bent afgestudeerd en in de NHS wilt werken, moet je eerst een jaar funderingstraining afronden en hier verdien je een salaris van ongeveer 23.142 pond. De meeste tandartsen in het Verenigd Koninkrijk zijn zelfstandige aannemers in de algemene praktijk, het mengen van NHS met prive-werk. Hier maken de meeste £32.243 – £123.233. Als u zich waagt om een volledig particuliere tandarts te worden, verdient u meer dan £342.330,-.

Een tandarts die werkt als een tandarts die werkt als een BBP is zelfstandig en regelt hun eigen werktijden die passen bij de patiënt. Het werk in ziekenhuizen wordt meestal uitgevoerd op kortlopende contracten met onregelmatige werktijden. Zelfstandige arbeid in de tandheelkunde in het ziekenhuis is alleen mogelijk voor adviseurs.

NEDERLAND

Het gemiddelde salaris voor een tandarts  Zoetermeer is € 100.000,-. Alle tandartsen moeten zijn ingeschreven in het BIG-register voordat zij in een Nederlandse kliniek mogen werken. Buitenlandse tandartsen moeten aantonen dat zij de Nederlandse taal voldoende beheersen en voor degenen die buiten de EU zijn afgestudeerd, moeten zij de AKV-test afleggen. De KNMT is de grootste vereniging voor mondzorgprofessionals in Nederland en daarmee kunt u onbeperkt toegang krijgen tot de Tandheelkunde Job Bank.

NOORWEGEN

De gemiddelde tandarts die in Oslo, Noorwegen, werkt, zal gemiddeld 2.545.000 kronen (180.000 dollar per jaar) of een uurtarief van 792 kronen verdienen. Zij hebben ook recht op een bonus die rond de 52.245 kronen kan liggen.

ZWITSERLAND

Een ervaren tandarts in Zwitserland kan een gemiddeld salaris van 120.330 dollar (123.030 dollar) verdienen. De meeste van hen beginnen meestal bij SFr12.055.

IERLAND

Volgens een onderzoek van de Irish Dentists Association hadden de belangrijkste tandartsen die eigenaar waren van alle of een deel van hun praktijken een jaarlijks inkomen van 182 770 euro na betaling van diverse kosten in verband met de exploitatie van het bedrijf. Geassocieerde tandartsen of tandartsen die in een praktijk werkten waarin zij geen eigenaar waren, verdienden gemiddeld 145.546 euro. Tandartsen die werken bij particuliere patiënten hadden een veel hoger inkomen dan degenen die werken bij patiënten met een door de overheid gefinancierd programma.

FRANKRIJK

Een tandarts in Frankrijk krijgt een gemiddeld salaris van 89.830 euro. De opleiding en praktijk van de tandheelkunde in Frankrijk valt onder de bevoegdheid van een overheidsinstantie genaamd de Ordre National des Chirurgiens-Dentistes.

VERENIGDE STATEN

Het gemiddelde jaarsalaris van een tandarts in de Verenigde Staten is 179.040 dollar per jaar. Salarissen beginnen meestal vanaf 68.000 dollar en kunnen oplopen tot meer dan 250.000 dollar.  Enkele van de best betalende staten zijn Delaware, North Dakota, Alaska, North Carolina en New Hampshire.