Geldverspilling: De grootste fouten die je kunt maken

Je eet zeker vaak buiten en geeft teveel uit tijdens de restaurant bezoeken. Dat is een van de grootste geld verspilling die je kan maken. Vandaag gaan we je vertellen welke andere fouten je kan maken.

Verminder je budget

Om meer te besparen, moet je zelf bepalen hoeveel je uitgeeft. Kies de categorieën waarin u wilt genieten en houd de rest van uw budget zo slank mogelijk. Je zult offers moeten brengen, maar het is niet onmogelijk.

Leer gewoon met mate te besteden. Bijvoorbeeld; bezuinigen op hoe vaak je uit eten gaat. Je kunt nog steeds genieten van een lekkere maaltijd in een restaurant, maar niet meerdere keren per week. Gebruik ook veel kortingscodes zodat je nog meer kan besparen als je toch geld gaat besteden. Als je bijvoorbeeld flyers wilt laten drukken kan je het beste Flyeralarm kortingscode gebruiken.

Hoge rente schuld eerst aflossen

Om meer te gaan sparen, moet u uw schuld snel aanpakken. Met name de hoge rente van persoonlijke leningen of creditcards, omdat deze u dwingen tot het betalen van buitensporige kosten en rentelasten.

Bij het afbetalen van schulden heeft u een haalbaar, maar uitdagend plan nodig om deze af te lossen. Begin met het prioriteren van uw schuld, zodat u eerst de schulden met de hoogste rente betaalt.

Dan, als u verder gaat, vermijd dan het accumuleren van nog meer hoge rente schulden, met name op je bank.

Verminder uw grootste uitgaven

Proberen om geld te besparen als je een laag inkomen hebt, kan erg moeilijk zijn. Soms voelt het onmogelijk om zelfs maar een paar euro per maand te besparen.

Naast de gebruikelijke geldbesparende ideeën, zoals het thuis koken van maaltijden en het annuleren van uw kabel rekening, wat kunt u nog meer doen? In plaats van te proberen om uw kleine uitgaven te verminderen, kunt u zich richten op de grotere uitgaven.

Nog geen website? Lees hier alle redenen waarom je een moet hebben

Voor de meeste mensen, huisvestingskosten hebben de neiging om het grootste deel van hun uitgaven te zijn. Als u huurt, overweeg dan om af te slanken naar een kleiner huis of om met huisgenoten te gaan samenwonen.

Als u een eigen huis heeft, kijk dan of herfinanciering van uw hypotheek voor een lager tarief voordelig zou zijn of niet. U kunt ook een kamer of parkeerplaats verhuren voor extra inkomsten.