Gezondheidsvoordelen van drinkwater

Als zwemmer breng ik veel tijd door in het water, of dit nu in een zwembad is of in open water zoals rivieren en meren. Ook drink ik per ongeluk een deel van dit water en het is niet altijd het schoonste water!

Ik heb nog geen enkele ziekte opgelopen, maar het heeft me ertoe aangezet om na te denken over wat de werkelijke voordelen zijn van het drinken van water die niet alleen voortkomen uit het drinken van vies of vervuild water.

Wil je je abonnement op Brabant Water opzeggen? Doe dat dan hier.

5 Voordelen van drinkwater

Water spoelt giftige stoffen uit

Water kan giftige stoffen in ons lichaam uitspoelen door middel van zweet en urine. Het kan ook onze nieren helpen en nierstenen verminderen door zouten en materialen in onze urine te verdunnen die stenen veroorzaken.

Temperatuurregeling

Water zorgt ervoor dat de warmte van het lichaam vrijkomt wanneer het zweet van het huidoppervlak verdampt. Het heeft ook thermische eigenschappen en helpt de gewrichten en spieren te smeren, wat krampen en verstuikingen vermindert.

Spijsvertering en constipatie

Het drinken van voldoende water verbetert de stofwisseling en helpt het lichaam om voedsel effectiever af te breken. Warm water is bijzonder goed voor de spijsvertering. Als het lichaam niet genoeg water heeft, dan trekt het het uit de ontlasting en maakt het deze daardoor moeilijker en moeilijker te passeren.

Vermindering van hoofdpijn en migraine

Deze worden vaak veroorzaakt door uitdroging en uit onderzoek in het European Journal of Neurology is gebleken dat het verhogen van de hoeveelheid water die je drinkt het totale aantal uren en de intensiteit van de hoofdpijn kan verminderen.

Gewichtsverlies en eetlustonderdrukking

Uit een klinische studie bleek dat als we twee glazen water van 8 ons drinken voor de maaltijd, het de maag vult en onze eetlust kan onderdrukken met als gevolg dat we minder eten. Water verhoogt ook het tempo waarin het lichaam vet verbrandt en helpt bij de afbraak en eliminatie van vetcellen.

Lees ook: 5 voordelen van de levensverzekering