Hoe ga je te werk met diamond painting?

Als je eenmaal hebt besloten wat voor soort diamantschilderij je wilt kopen, en je schilderij is aangekomen bij je deur, is de volgende stap om te leren hoe je daadwerkelijk een schilderij met diamanten te maken. Een diamantschilderij vereist weinig inspanning om te leren en met heel weinig oefening kun je het ook leren. De stappen zijn eenvoudig genoeg om te volgen en helpen je in een mum van tijd te leren.

Heb je nog geen kit besteld? Doe het dan op diamondpaintingwereld.nl/!

Hier hebben we een stap-voor-stap manier van schilderen met diamanten, van begin tot eind.

De ruimte voorbereiden

Voordat je begint met het schilderen, moet je een werkruimte inrichten waar je vrij bent van onderbrekingen en afleidingen. Zoek een ruimte die hoog genoeg is om weg te zijn van het bereik van kleine kinderen (als je die hebt) en vind een ruimte waar alles binnen je bereik is, om ervoor te zorgen dat je een geweldige tijd hebt om te schilderen.

Het regelen van de kit

Een andere belangrijke stap in het proces voordat je begint met schilderen is het regelen van jouw schildersbenodigdheden op een manier die jouw gemak maximaliseert. Alle schilderkunst met diamanten kits hebben een vergelijkbare inhoud, waarvan één de diamanten is. Het is belangrijk om je diamanten op te slaan en te sorteren voordat je begint met schilderen, zodat je geen verdwaalde diamanten tegenkomt. In sommige gevallen plakken schilders het doek vast aan een plank of een ander vlak oppervlak, maar dit zal niet ideaal zijn voor grotere schilderijen.

De symbolen begrijpen

De volgende stap is om de symbolen te begrijpen en ze zo goed mogelijk te bestuderen voordat je gaat schilderen. Dit zal je helpen om een beeld in je hoofd te krijgen van hoe het schilderij er uit zal zien en je zal kunnen vermijden dat je gelijkaardige symbolen door elkaar haalt. Een grondige bestudering van de symbolen zal helpen om je schilderij sneller en beter te maken.

Het kiezen van je eerste diamanten

Hier begint het eigenlijke schilderij. Als je eenmaal je ruimte hebt ingericht en de symbolen op het doek hebt bestudeerd, kun je het schilderij beginnen met het uitgieten van de diamanten van je keuze door ze in de schaal te gieten, en ze een beetje te laten schudden om ze met het gezicht naar boven te laten wijzen.

Het doek blootleggen

Als je de diamanten in het dienblad hebt gelegd, verwijder dan een deel van de beschermende folie van het doek om je schilderij te beginnen.

Pak de diamanten op

Trek de bekleding van de was terug en dompel je pen in het bakje met was om de penpunt te vullen. Zodra je dit doet, kun je de pen op de hoofden van de diamanten drukken om ze op te rapen. De diamanten zullen gemakkelijk op de pen blijven plakken.

Plak de diamanten op de canvas

Begin met het plakken van de diamanten op het doek op de bijbehorende symbolen, zorg ervoor dat je niet te veel druk uitoefent. Dit kan ertoe leiden dat de was aan de bovenkant van de diamant blijft plakken, waardoor de glans afneemt.

Herhaal het proces

Plak alle diamanten op hun respectievelijke gebied en blijf herhalen totdat het hele schilderij klaar is. Je kunt de hoeken van het doek bedekken met tape of papier om het een afgewerkte look te geven als je dat wilt.

Het schilderij inlijsten

Als het schilderij klaar is, kun je het voor altijd bewaren door het in te lijsten en op te hangen op een van de plaatsen die je vaak in jouw huis of op jouw werkplek gebruikt.

Lees ook: Hoe kies je het juiste renovlies behang?