Hoe kies je het juiste renovlies behang?

Om te bepalen hoe je het juiste renovlies behang moet kopen, kun je verschillende tips volgen. Lees verder voor meer informatie!

Handige tips om in gedachten te houden bij de keuze van het renovlies behang

De belangrijkste indicator voor de kwaliteit van glasvezel is de dichtheid ervan. Je moet voorzichtig zijn, want soms kunnen gewetenloze fabrikanten zetmeelimpregnering toevoegen om dit cijfer te verhogen. Op het eerste gezicht is het bijna onmogelijk om te bepalen, omdat het behang verpakt is in rollen. Dit is alleen merkbaar in de lijmfase, wanneer er lijm wordt aangebracht en de zetmeellaag wordt opgelost. Daarom is het beter om bekende merken de voorkeur te geven.

Textuur. Deze indicator kan ook kunstmatig worden aangepast. Sommige fabrikanten pluizen de draden, waardoor de textuur volumineuzer wordt. Dit wordt alleen gedetecteerd bij het verlijmen van de stof aan het oppervlak, wanneer overtollige lucht met een spatel wordt uitgestoten.

Je kunt vooraf bepalen of het materiaal voldoet aan de opgegeven eigenschappen. Hiervoor kun je  een klein stukje behang als monster nemen, op de muur plakken, schilderen en kijken of de eigenschappen zijn veranderd.

Bij de keuze van de verf moet je begrijpen hoe vaak het oppervlak wordt blootgesteld aan schokken, hoe vaak de reiniging wordt uitgevoerd. Het is beter om de voorkeur te geven aan latexglans en halfglanzende verf. In ruimtes waar mensen een hoge doorlaatbaarheid hebben, is het beter om te kiezen voor een verf met een waterdicht effect dat niet zal verslijten.

Bij het kiezen van behang aan het plafond is het beter om de voorkeur te geven aan het spinnenweb, dat geen reliëf en textuur heeft. In dit geval hoef je de foto niet aan te passen. Bovendien heeft glasvezel versterkende eigenschappen die het oppervlak perfect glad maken.

Voor het plafond kun je het materiaal van de tweede graad kiezen. Dergelijke glaswandpapier is lichter in gewicht, wat de procedure voor het plakken ervan vereenvoudigt, en het plafond wordt niet blootgesteld aan frequente mechanische belasting en wordt zelden vuil, waardoor het mogelijk is om te besparen op materiaal. Muren van de eerste graad met de beste kwaliteitskenmerken zijn beter geschikt voor wanden. Om het type behang te bepalen, moet je rekening houden met het aantal meters per rol. Als 15 een tweederangsbehang is, als 50 het eerste is.

Glasvezelbehang kan voor elke ruimte worden gekozen. Door hun eigenschappen van sterkte, duurzaamheid en weerstand tegen mechanische belasting zijn ze geschikt voor ruimtes met grote mensen: voor een gang, kinderkamer of een andere ruimte. Bestand tegen frequente natte reiniging, met inbegrip van het gebruik van chemicaliën, maakt ze een ideale coating voor de muren van de keuken en de badkamer, en onbrandbaarheid en niet-toxiciteit kan worden gebruikt als een decoratieve coating voor het fornuis.

Om te bepalen hoeveel materiaal nodig is, moet u de grootte van het oppervlak in lengte en breedte kennen. Bovendien moet rekening worden gehouden met het feit dat de docking van het patroon zal 5-10 cm van de toelage voor elk gesneden blad nodig hebben.

Lees ook: Voordelen van dubbelzijdige schuimtapes