Hoe verwijder je persoonlijke informatie van Google?

In deze blogpost laat ik je een aantal manieren zien om je persoonlijke informatie van informatie van Google verwijderen. Vergeet echter niet om geduld te hebben bij het doorlopen van dit proces, en verwacht niet dat je het in één dag kunt voltooien. Het kan ook zijn dat je moet accepteren dat er dingen zijn die je niet permanent van het internet kunt verwijderen.

Verwijder persoonlijke informatie van websites

Als iemand gevoelige informatie van je heeft gepost, zoals een sofi-nummer of een bankrekeningnummer, en de webmaster van de site waar het is gepost deze niet wil verwijderen, kun je een juridisch verzoek aan Google sturen om het te laten verwijderen.

Het verwijderingsproces kan enige tijd duren, en er is geen garantie dat het succesvol zal zijn, maar het is ook je beste verhaal als je je in zo’n kwetsbare situatie bevindt.

Verouderde zoekresultaten verwijderen

Laten we zeggen dat er een webpagina is met informatie over jou die je graag kwijt wilt. Zoals de personeelspagina van je voormalige werkgever, maanden nadat je van baan bent veranderd. Je reikt ze aan om de pagina bij te werken. Dat doen ze ook, maar als je je naam op Google zet, verschijnt de pagina nog steeds in je zoekresultaten – ook al is je naam nergens te vinden als je op de link klikt. Dit betekent dat de oude versie van de pagina in de cache staat op de servers van Google.

Hier komt deze tool in beeld. Stuur de URL naar Google in de hoop dat het de servers van Google zal updaten en het zoekresultaat in de cache zal verwijderen, zodat je niet langer aan de pagina wordt gekoppeld. Er is geen garantie dat Google de in het cachegeheugen opgeslagen informatie om redenen zal verwijderen, maar het is de moeite waard om te proberen zo veel mogelijk van je aanwezigheid op het internet te verwijderen.

En tot slot, de laatste stap die je wilt nemen is het verwijderen van je e-mailaccounts.

Afhankelijk van het type e-mailaccount dat je hebt, zal het aantal stappen dat dit met zich meebrengt variëren.

Je moet je aanmelden bij je account en vervolgens de optie vinden om de account te verwijderen of te sluiten. Sommige accounts zullen voor een bepaalde tijd open blijven, dus als je ze wilt heractiveren kun je dat doen.

Een e-mailadres is nodig om de vorige stappen te voltooien, dus zorg ervoor dat dit je laatste is.

Lees ook: Voordelen van het kopen van tweedehands fijne juwelen