Redenen waarom elke non-profitorganisatie maandelijks donaties nodig heeft

Non-profits moeten manieren vinden om elke euro op te rekken voor de grootste impact op degenen die ze helpen. Daarom zijn nonprofits begonnen met het aanbieden van donateurs de mogelijkheid om maandelijks terugkerende donaties op te zetten. Als je geen maandelijks donatieprogramma voor donateurs hebt, mis je een kans om meer geld te ontvangen over een langere periode. Hoeveel geld? Gemiddeld geeft een donor die terugkerende donaties opzet 42% meer per jaar dan een donor die een eenmalige gift geeft.en het gaat niet alleen om het geld. Er zijn veel voordelen van terugkerende maandelijkse donaties voor zowel de non-profit als de donateurs, waarvan niet de minste een voorspelbaar inkomen voor jouw organisatie is.

Ben je een donateur en wil je de maandelijkse donaties stoppen? Bij Vandaag Opzeggen kan dat in een paar simpele stappen.

In de post van vandaag, vertel ik de top 3 redenen waarom elke nonprofit maandelijks terugkerende donaties nodig heeft.

Lees hieronder meer!

Verhoogt de totale inkomsten

We hebben al gezegd dat terugkerende donateurs gemiddeld 42% meer per jaar geven dan donateurs die eenmalige donaties geven. Terwijl donoren kunnen aarzelen om een eenmalige donatie van €100 te doen, zijn ze vaak comfortabel met een terugkerende maandelijkse donatie van €10. Die kleinere maandelijkse betalingen tellen op tot een grotere jaarlijkse som dan de eenmalige gift van €100 die zij niet comfortabel met waren. Het is een win-win!

Verhoogt het behoud van donoren

Meer dan 70% van de mensen die worden gewerfd in organisaties komen nooit meer terug en maken een andere gift. Vergelijk dat maar eens met een retentiegraad van 80% in het eerste jaar voor donateurs die via een maandelijks donatieprogramma geven. Het gemak van online terugkerende donaties is een belangrijk onderdeel van het behoud van donateurs. In veel organisaties is aangetoond dat een donor die maandelijks per creditcard of EFT geeft, actief zal blijven voor gemiddeld 4 jaar.

Verlaagt de operationele kosten

Er zijn meer middelen en uitgaven nodig om nieuwe donoren te werven dan om met bestaande donoren in zee te gaan. Je hebt net geleerd dat het geven van de mogelijkheid aan donateurs om maandelijks terugkerende donaties te doen, het behoud van de donateurs vergroot. Met een maandelijks donatieprogramma verminder je de druk en de inspanning die gepaard gaat met het voortdurend vragen om donateurs te behouden. Het resultaat is een vermindering van de marketing, administratieve en zelfs portokosten. Dit is vooral nuttig voor kleinere niet-professoren met beperkte middelen.

Lees ook: Is een elektrische scooter aan te raden?