Top 3 must see attracties in Vietnam

Er zijn tal van attracties in Vietnam, variërend van prachtige natuurlandschappen, ongerepte eilandjes en schilderachtige dorpjes tot oorlogsmusea, koloniale structuren en oude citadellen. De Cu Chi-tunnels, gelegen buiten Ho Chi Minh City, vertegenwoordigen de pure grit en ‘can-do’ houding van de Vietnamezen, terwijl een bezoek aan het War Remnants Museum de vreselijke realiteit van de oorlog weergeeft. Aan de meer positieve kant zullen de prachtige Hue Monuments, samen met het My Son Sanctuary, je spirituele kant doen ontwaken.

Het museum trekt het hele jaar door miljoenen bezoekers en de koloniale erfenis betekent ook dat veel hotels een unieke mix van Franse en Aziatische invloeden hebben, terwijl de keuken hoog aangeschreven staat als een van de beste ter wereld. Met zo veel dingen te zien en te doen in Vietnam, kan het plannen van je reisroute als een eerste keer bezoeker een uitdaging zijn, dus ik heb een algemene lijst van Vietnam’s top 3 must-see attracties samengesteld.

>>> Bezoek voor meer informatie over een rondreis Vietnam de website Local Vietnam.

Ha Long Bay

Ha Long Bay, in het noorden van Vietnam, is bezaaid met 1.600 kalkstenen eilanden en eilandjes en beslaat een oppervlakte van meer dan 1.500 km². In 1994 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed, is deze surrealistische plek voor veel bezoekers als iets uit een film. Ongeveer vier uur rijden van het centrum van Hanoi, het gebied is ook de thuisbasis van verschillende soorten kalksteen grotten, zoals freatische grotten, karst voet grotten en marine inkepingen grotten. De activiteiten omvatten het verkennen van de vele grotformaties, kajakken rond rotsen en het bekijken van de wilde dieren.

Hoi An Oude Stad

Hoi An Ancient Town biedt een adembenemende mix van sierlijke Chinese tempels, een Japans ontworpen brug, houten winkeltjeshuizen, Frans-koloniale huizen en oude grachten. De meeste oude winkels, die in 1999 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, zijn zorgvuldig omgebouwd tot moderne bedrijven die zich richten op toeristen, waaronder talloze kleermakers, souvenirwinkels, kunstgalerieën, restaurants en cafés. Een toegangsprijs van VND 120.000 is vereist voor buitenlandse toeristen en VND 80.000 voor de lokale bevolking – elk kaartje is 10 dagen geldig en dekt de toegang tot Hoi An Ancient Town, zes bezienswaardigheden en straatanimatie (volksdansen, zang en traditionele spelen).

Keizerlijke Citadel van Thang Long

De Keizerlijke Citadel van Thang Long is een intrigerend overblijfsel van de geschiedenis van Vietnam en staat nu op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO, wat het historische en culturele belang ervan aangeeft. De centrale vlagtoren, die 40 meter hoog is, is het meest herkenbare kenmerk van de keizerlijke citadel en wordt vaak gebruikt als symbool van Hanoi. Dit was het centrum van het oude Hanoi en diende acht eeuwen lang als politiek centrum. De Keizerlijke Citadel, gelegen in Ba Dinh, herbergt funderingen van oude paleizen, relikwieën, oude wegen, vijvers en waterputten.

Lees ook: Vierkante vs. ronde diamanten; wat is het beste voor diamond painting?