Ultieme gids voor het kopen van overhemden

Je bent aan het winkelen en er is iets in je oog gevallen. Een off-the-rack wit overhemd (precies wat je nodig hebt voor je werk). Het is maat M, 30% korting – perfect. Dus je neemt het mee naar huis…. Trekt het maandagmorgen aan… Maar als je jezelf in de spiegel bekijkt…:

 • De zijkanten zijn een beetje losjes
 • De kraag ziet eruit als stijve vliegtuigvleugels….
 • De manchetten worden afgedekt door je jasmouwen.

Met andere woorden: het zit als een vuilniszak. Is het zo moeilijk en tijdrovend om de juiste overhemd te vinden? Het type dat je gezicht en de beste delen van je lichaam accentueert (terwijl je de minder flatterende delen bagatelliseert)? Nee – het is gewoon een kwestie van oefenen. Koop hier Italiaanse overhemden die eventueel ook op maat gemaakt kan worden om er zeker van te zijn dat het goed zit.

Hier is de belangrijkste factor waar je op moet letten om de perfecte overhemd te vinden.

De pasvorm

Het is de fundamentele regel in mannenstijl. Houd er dus rekening mee: als het niet goed bij je past, is het zeker niet de moeite waard om het te kopen. Dat is een waarheid die over het algemeen van toepassing is op de meeste kledingstukken. Een shirt dat perfect bij je past:

 • Zorgt voor comfort en bewegingsvrijheid
 • Laat je lichaam op een vleiende manier zien…
 • En toch….is dit meestal de belangrijkste strijd voor mannen die proberen te winkelen voor off-the-peg jurk shirts.

De realiteit is dat als je het je kunt veroorloven – je bent altijd beter af voor een op maat of op maat gemaakt shirt dat speciaal voor je lichaam is bedoeld. Nu is er een goede kans dat je bovenlichaam het meest compatibel is met shirts die een van deze 3 soorten standaard pasvormen hebben:

Lees ook: Hoe maak ik een Word Press Blog: Beginners

Slim fit – voor atletische jongens die een tamelijk slanke of niet-spierige romp hebben. Uw gids voor het aanpassen van een shirt is het toevoegen van 12 cm aan de borst, taille en heup maten (om jezelf meer ademruimte te geven).

Normale pasvorm – voor mannen aan de gespierde of gepolijste kant. Het is goed om 16 cm toe te voegen aan de borst-, taille- en heupmaten om wat extra ruimte te bieden (zonder afbreuk te doen aan de zichtbaarheid van uw lichaamsbouw).

Losse pasvorm – voor mensen met een vollere romp. Ongeveer 20 cm moet worden toegevoegd aan de afmetingen van de borst, taille en heupen.
En hier een paar specifieke details waar je op moet letten of je een shirt kiest, een shirt aanpast of dat je er een op maat laat maken:

 • De ruimte tussen de overhemdkraag en je nek (als het shirt dichtgeknoopt is) moet groot genoeg zijn om met twee vingers door te glijden.
 • De schouders van het shirt moeten eindigen op het punt waar je schouders tegen je bovenarmen aankomen.
 • De armsgaten moeten hoog genoeg zijn om de beweging van uw armen niet te beperken.
 • De mouwen mogen niet te strak of te golvend zijn – net stevig genoeg om nog steeds natuurlijke beweging mogelijk te maken.
 • De mouwboorden moeten eindigen op het punt waar uw handpalmen tegen uw polsen aankomen.