Vierkante vs. ronde diamanten; wat is het beste voor diamond painting?

Als je nieuw bent in diamond painting, ben je misschien te enthousiast om te beginnen met het schilderen van diamanten. Maar met de vraag in het achterhoofd “wat voor soort diamanten moet ik kiezen; ronde of vierkante diamanten?” schiet het waarschijnlijk niet op om snel aan de slag te kunnen…

En daarom zijn wij hier om je te helpen met deze kwestie! In dit artikel gaan we gaan je alle voors en tegens van een vierkante of ronde diamantboor vertellen.

Vierkante VS ronde diamanten

In de wereld van diamond painting verwijst een “boor” eenvoudigweg naar de vorm van de diamant die je op het doek gaat aanbrengen. Als het woord “boor” (“drill” in het Engels”) je in de war brengt, dan kun je dit woord vervangen door “diamonds”.

De keuze van de diamantvorm hangt volledig af van je persoonlijke voorkeur. Net als de andere dingen in het leven zoals je misschien wel van pizza houdt, maar misschien hebben anderen wel een hekel aan pizza.

We hopen dat je snapt wat we willen zeggen. Wat we kunnen garanderen is een mooi schilderij voor jou. Het kiezen tussen de vierkante en de ronde diamant zou geen groot probleem moeten zijn.

Voordelen van vierkante diamanten

Vierkante diamanten maakt een completer ogend schilderij

Als je de diamanten op het doek plakt is er geen verwaarloosbare ruimte tussen de diamanten. Dus dit type diamanten creëert een volledig bedekt uitziend diamantschilderij. Als je het diamantschilderij gemaakt met vierkante diamanten met een klein stukje ziet het er geweldig uit.

Vierkante diamanten “klikken” bevredigend in hun plaats

We hopen dat je weet dat diamond painting een lange tijd (ongeveer 1 of 2 weken) nodig hebben om te voltooien. Het is dus erg bevredigend om de gaten op te vullen. Je zult genieten van het geluid van de klik.

Voordelen van ronde diamanten

Gemakkelijker (en sneller) om de diamant op te pakken en toe te passen.

Door de vorm van de ronde diamantboor lijkt de diamantstift beter te plakken en dit zal helpen om je diamond painting sneller af te maken.

Ziet er glanzender uit.

Dit is een van de voordelen van ronde diamanten; ze ogen glanzender dan vierkante diamanten.

Lees ook: Wat is 3D Rendering?