Vis tips 101: Baars vangen

Als je geen levend aas in handen kunt krijgen, zijn er enkele dood aas die je kunt gebruiken. Kunstaas zoals kalibers, pluggen en spinners of dood aas zoals inktvis moeten het prima doen. Baars reageert het beste op witte, gele en geel-witte ontwerpen en kleurencombinaties. Je kunt deze aas bij verschillende winkels en webshops krijgen zoals Aasvis.

Levend aas

Levend aas is effectiever dan welk kunstaas dan ook. Waarschijnlijk het beste aas om te gebruiken is zachte schelp of rivierkreeft. Dat is het type aas dat u het hele jaar door kunt gebruiken. Als je geen zachte schelpen kunt krijgen, dan zijn minnows de volgende beste keuze voor het vissen in koud water. Als u in het warme water vist, zijn nachtkruipers een goede keuze voor aas.

Zodra u erachter te komen wat hun favoriete levend aas is, kan je je effectiviteit verdubbelen. Dit zal u helpen twee baars vissen in een keer te vangen.

Focus en wordt niet afgeleid

De baars is licht van gewicht, dus zodra je het aas ziet bewegen, trek je het uit het water. Zorg ervoor om niet te hard te trekken omdat dat de haak uit de vis kan trekken. De sleutel is om snel te handelen.

Vraag het aan iedereen met een beetje ervaring, en ze zullen je vertellen dat baars aasdieven zijn. Daarom moet je altijd een oogje in het zeil houden op je aas. Gebruik een klein haakje en houd het aas op het puntje ervan.

Timing is alles

Een andere reden waarom je snel zou moeten handelen is dat de baars de vis aan het scholen is. Het is belangrijk dat u de gevangen vis verwijdert en het aas zo snel mogelijk weer terugbrengt. Waar je er een hebt gevangen, vind je er nog veel meer.

De scholen voor de baars blijven niet te lang op hun plaats hangen, daarom moet je optimaal gebruik maken van de school die je tegenkwam. Precies daarom is het aan te raden om een crappie rig te gebruiken, zodat je er twee tegelijk kunt vangen.

Hetzelfde geldt voor als je geen baars hebt gevangen. Het betekent dat er niemand op de plaats die je hebt gekozen, dus je moet verhuizen naar een andere.