Voordelen die een personal trainer kan bieden

Een vraag die veel wordt gesteld is: “Hebben mensen echt een Personal Trainer nodig?”, en dus hebben we besloten om het probleem voor eens en altijd op te lossen.

Lees hieronder 3 voordelen die een personal trainer Bloemendaal je kan bieden.

Ze helpen je om realistische doelen te stellen

Iedereen wil zijn doelen direct bereiken, of het nu gaat om gewichtsverlies, kaasrasp of Hulk-achtige kracht. Maar deze zijn niet altijd haalbaar, en als je ze niet raakt dan kun je ontmoedigd worden en achteruitgaan.

Een Personal Trainer zal je niet alleen helpen om realistische doelen te stellen die je kunt bereiken – als je de moeite neemt, natuurlijk – maar ze zullen je ook in staat zijn om je op koers te houden om die doelen te raken. Als je bijvoorbeeld een ‘bikinilichaam’ wilt bereiken voor de zomer, dan is het niet alleen maar een maand lang 100 crunches per dag om je buikspieren te laten werken. Het gaat om het veranderen van je dieet om het juiste voedsel te eten, het mengen van cardio en gewichten om de juiste spieren te werken, en het instellen van een tijdsbestek waarin dit kan worden bereikt.

Ze kunnen helpen met specifieke doelen, zoals training voor een evenement.

Naast het helpen van hun klanten om realistische doelen te stellen, zijn Personal Trainers het perfecte hulpmiddel om je te helpen een specifiek doel te bereiken. Dit is ideaal voor diegenen die trainen voor een specifiek evenement, of die een bepaald niveau van fitheid moeten bereiken voordat ze iets kunnen doen wat ze echt willen.

Als je bijvoorbeeld een bucketlist hebt met ‘Skydiving’ erop, maar over het maximale gewicht heen bent, dan is het inhuren van een Personal Trainer om je te helpen gewicht te verliezen een goed begin om dit doel te bereiken. Of als je doel is om een marathon te kunnen lopen in zes maanden, dan kan het inhuren van een Personal Trainer om je op het juiste spoor te zetten alles zijn wat je nodig hebt om een marathon te voltooien.

Ze houden je verantwoordelijk

Hoe vaak ben je niet naar bed gegaan en heb je tegen jezelf gezegd: ‘Morgen word ik wakker, ga ik naar de sportschool en ga ik een uurtje trainen voordat ik me klaarmaak voor het werk’, en daarna ben je wakker geworden en heb je besloten om nog een uur te gaan slapen in plaats van te gaan sporten?

Dit is waar een Personal Trainer van cruciaal belang is om ervoor te zorgen dat je je inzet en je aan je fitnessdoelen houdt. Als je een afspraak hebt gemaakt om je trainer te ontmoeten voor een sessie, dan heb je veel meer kans om toch te gaan dan wanneer je gewoon tegen jezelf zegt dat je naar de sportschool moet gaan.

Lees ook: De innovatie-inkomensaftrek – wat is nieuw?