Waarom huren en niet kopen

In ons vorig artikel besproken we waarom het handig is om een huis te kopen. Maar de markt veranderd constant en wordt vaak gevraagd of het huren ook een goede optie is. Wij gaan in dit artikel vertellen wat beter is.

Prijzen blijven stijgen

De huizenprijzen daalden dramatisch na de financiële crisis en de hypotheekcrisis. Duizenden huizen zijn in de afscherming gegaan en werden verkocht tegen voordelige prijzen. De waarde van de woningen bereikte in 2011 uiteindelijk het dieptepunt en begon vervolgens te stijgen. In de afgelopen vier jaar zijn de stijgingen dramatisch versneld en nu zijn de huizen in het grootste deel van het land meer waard dan op de opgeblazen piek van de huizen markt in de woningbouw in 2007.

Tijden veranderen

Het is gemakkelijk de vraag die het meest wordt gesteld door iedereen die naar zijn eerste huis verhuist of met pensioen gaat. Moet ik kopen of huren?

Al bijna twintig jaar is het antwoord op deze vraag: kopen. De scherpe daling van de huizenprijzen, gecombineerd met een recordhypotheek, maakte het kopen en bezitten van een huis zowel goedkoper dan het huren van een huis en een betere investering.

De snel stijgende huizenprijzen en de hogere hypotheekrente hebben de berekening verschoven naar de huur. De maandelijkse kosten van het kopen en bezitten van een huis dat u bewoont zijn 20 procent gestegen afgelopen jaar, meer dan drie keer de jaarlijkse verhoging van huurtarieven nationaal, volgens Almere makelaar. De huurprijzen zijn slechts 10 procent hoger. Het aantal lokale woningmarkten waar het goedkoper is om te huren dan te kopen groeit met de dag.

Meer kosten

Zelfs het opzij zetten van grote kosten zoals een aanbetaling, de stijgende maandelijkse kosten zullen waarschijnlijk veel mensen ervan weerhouden om te kopen. Vandaag de dag woont slechts 50 procent van de mensen in een provincie waar de gemiddelde inkomensfamilie het zich kan veroorloven om een huis te kopen tegen de gemiddelde huisprijs, en de betaalbaarheid is het afgelopen jaar aanzienlijk gedaald.