Waarom moet je belasting betalen?

Bent u klaar om te betalen? Controleer de onderstaande activiteiten met een vriend of familielid.

Twijfelt u over iets? Neem contact op met de BelastingTelefoon voor meer informatie.

Hoe wordt het belastinggeld door de overheid gebruikt?

  • Hoewel u zich geen zorgen hoeft te maken over het betalen van inkomstenbelasting totdat u een baan hebt, is er één belasting die u waarschijnlijk al kent: de omzetbelasting. De volgende keer dat u naar de winkel gaat, neem dan een rekenmachine mee. Als je door de gangpaden van de winkel reist, kijk dan naar de prijzen van de producten. Gebruik de calculator om uit te vinden hoeveel elk product zou kosten als u het zou kopen. Als u bijvoorbeeld een speelgoedtruck ziet voor €2 en uw lokale belastingtarief is 6% (zes cent voor elke dollar), dan zou u €2,00 met 0,06 vermenigvuldigen om het bedrag aan omzetbelasting te krijgen dat u zou betalen, dat is €0,12. Dan zou u €0,12 en €2 toevoegen om de totale kosten van de vrachtwagen, €2,12, te krijgen. Het is belangrijk om de omzetbelasting te onthouden wanneer u begint te sparen voor een belangrijke aankoop die u wilt doen. Denk er altijd aan om te berekenen hoeveel een item zal kosten – na belastingen – zodat je zeker weet dat je genoeg geld hebt als het tijd is om naar de winkel te gaan!
  • Praat met een volwassen vriend of familielid over hun mening over belastingen. Denken ze dat ze te veel belasting betalen? Waarom of waarom niet? Wat voor soort dingen vinden ze dat hun belastinggeld moet worden gebruikt? Zijn er dingen waar overheden geld aan uitgeven waarvan ze denken dat het niet de moeite waard is? Vraag naar voorbeelden, als dat zo is. Wat voor soort wegen bestaan er om bezwaar te maken tegen de manier waarop je belastinggeld wordt besteed?
  • Vraag een volwassen vriend of familielid om mee te gaan wandelen of om een ritje te maken in uw woonplaats. Neem een stuk papier en een potlood mee. Kijk tijdens een wandeling of ritje naar voorbeelden van uw belastinggeld op het werk. Ziet u wegen worden gerepareerd? Is er een openbare bibliotheek in uw stad? Hoe zit het met de politie en de brandweer? Probeer een lijst te maken van minstens 10 voorbeelden van je belastingseuros op het werk. Je zou verbaasd kunnen zijn over hoe ver je belastingseuros gaan om diensten te verlenen die door iedereen in je gemeenschap worden gedeeld!

Lees ook: 3 Tips voor het beheer van de online reputatie van jouw bedrijf