Waarom tapijt de beste keuze is voor slaapkamers

Het debat tussen tapijt en hardhout is springlevend, waarbij hardhout de laatste jaren in populariteit is toegenomen. Er zijn echter enkele plaatsen in huis die gewoon beter geschikt zijn voor een zachte vloerbedekking dan een harde. Een van de beste voorbeelden hiervan is de slaapkamer. Voor de meeste mensen is de slaapkamer een gezellig toevluchtsoord voor de drukte en activiteit van de rest van het huis. De zachtheid, de rust en de warmte van het tapijt maken het vaak de beste vloerbedekking voor deze privéoase.

Bekijk op webkarpet.nl/vloerkleden/ de nieuwste vloerkleden in verschillen kleuren en stijlen.

Rustiger ruimte

De meeste mensen hebben de neiging om de voorkeur te geven aan stilte als ze proberen te slapen. Niemand wil wakker worden door het geluid van iemand anders die door de slaapkamer klautert. Tapijt is stiller om op te lopen dan een harde vloer, en het helpt om het geluid van een partner die door de kamer loopt te maskeren. Dit kan vooral nuttig zijn wanneer partners een ander schema hebben. Tapijt absorbeert ook geluid – terwijl een harde vloerbedekking het geluid van spraak en andere activiteiten weerkaatst.

Warmer, zachter stappen

De meeste mensen vinden het niet prettig om elke ochtend wakker te worden met een alarm en de warmte van een bed te moeten verlaten. Maar het kan nog erger zijn als je eerste stappen in een koude, harde vloer worden gezet. Tapijt daarentegen zorgt voor een mooie overgang tussen het comfort van het bed en de realiteit van een andere dag. Aan het einde van de dag, wanneer je voeten moe en pijnlijk zijn en je je terugtrekt naar je slaapkamer, is het fijn om een zacht, gedempt gevoel onder de voeten te hebben. De zachtheid van het tapijt kan worden geïntensiveerd door te kiezen voor een hoogwaardige pad.

De veiligere keuze

Misstappen kunnen gemakkelijk gebeuren, vooral als je half slaapt. Struikelen naar de badkamer in het midden van de nacht als je niet helemaal wakker bent, kan gevaarlijk zijn op een harde, gladde vloer. Voor kinderkamers en kinderdagverblijven is tapijt de logische keuze. Jonge kinderen hebben meer kans om uit bed te vallen en hebben baat bij een zachtere overloop. En voor baby’s die kruipen of leren lopen is tapijt veel zachter op de knieën en veel vergevingsgezinder tijdens de noodlandingen.

Gemakkelijker te ademen

Met alle tijd die mensen in de slaapkamer doorbrengen, is de kwaliteit van de slaaplucht een belangrijke overweging, vooral voor mensen met astma en allergieën. Talrijke onderzoeken in de afgelopen decennia hebben aangetoond dat tapijt het aantal allergenen in de lucht vermindert in vergelijking met harde vloeren. Tapijt voorkomt dat allergenen in de lucht terechtkomen door ze vast te zetten in de vezels van het tapijt, waardoor ze uit de lucht en uit de longen worden gehouden. Door het tapijt te stofzuigen worden de ingesloten allergenen volledig verwijderd.

Een mogelijk compromis

Als je moeite hebt om de ene of de andere kant op te gaan, is de beste oplossing misschien een compromis. U kunt veel van de voordelen van vloerbedekking plukken door een vloerkleed te gebruiken voor een harde vloerbedekking in de slaapkamer. Het beste is om een vloerkleed met een groot oppervlak te gebruiken dat onder het bed ligt en aan alle blootgestelde kanten buiten het bed uitsteekt. Als u de voorkeur geeft aan kleine tapijten, creëert u gezellige ruimtes door aan elke kant van het bed een vloerkleed te plaatsen (om op te stappen bij het op en uit bed stappen op blote voeten) en voor een bankje of andere zit- of kleedruimtes in de kamer.

Lees ook: De top 3 voordelen van het inhuren van een digitaal marketingbureau