Wat heb je nodig om een diamond painting te bewaren?

Je hebt zojuist jouw diamond painting voltooid en, zoals elke trotse kunstenaar, wil je jouw creatie voor de komende jaren bewaren. Wie kan het je kwalijk nemen? Het doel van een diamanten schilderij is om iets oogverblindends te creëren.

Niemand wil er uren, dagen en weken hard en geconcentreerd aan werken om het na een paar jaar volledig te laten vervagen. Dus, wat te doen met een afgewerkt diamond painting eigen foto dat je wilt bewaren? Het is tijd om er een paar sealants bij te halen.

In dit artikel hebben we geen onderscheid gemaakt tussen een vierkante boor schilderij of een ronde boor schilderij, dus neem aan dat deze technieken net zo goed op elk schilderij werken.

Jouw diamond painting bewaren

Zodra je klaar bent met jouw diamond painting, is het de bedoeling om het in te sluiten zodat de vierkante diamanten of ronde diamanten op hun plaats worden vergrendeld. Wanneer je een van deze schilderijen archiveert, tentoonstelt of gewoon bewaart, wil je het zo lang mogelijk in ongerepte conditie houden. Dit zal de levensduur aanzienlijk verlengen en je er nog jaren plezier van laten hebben. Bovendien verliest het zelfklevende canvas na verloop van tijd wat van zijn kleefkracht.

Wat heb je nodig

Sealen is een techniek die wordt gebruikt voor schilderijen in alle media. Voordat je aan de slag op het verzegelen van jouw diamond painting, ga je een paar benodigdheden nodig, zelfs buiten de kit. Deze diamant schilderij tools voor het verzegelen omvatten:

Een roller of een zwaar plat gewicht

Een penseel van schuim of varkenshaar, een doek of een stuk schuim

Een pincet om haren, pluizen en andere verontreinigingen uit te peuteren

Natuurlijk, de ster van de diamant kunst show is wat kit je toevallig voor uw project te kiezen. Sealerlijmen en -afwerkingen zijn populair. Sprays zijn handiger. Wat je ook kiest, het hangt af van jouw specifieke wensen en behoeften. Maar laten we jouw opties eens nader bekijken.

Lees ook: De vele voordelen van houtpellets