Wat zijn prestatiechips

U wilt het meeste uit uw motor halen, maar voordat u een prestatie-chip koopt, wilt u er zeker van zijn dat u weet wat u krijgt. Zijn prestatiechips echt zo goed als mensen ze maken? Zijn er negatieve gevolgen die de installatie van een chip met zich meebrengt? Lees verder om de antwoorden te vinden die u nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen.

De voordelen van prestatiechips

Zoals de naam al verondersteld, is een prestatiechip een chip die in uw motor wordt geïnstalleerd om u meer vermogen en koppel te geven, evenals een soepeler rijgedrag en verbeterde prestaties van uw MPG’s. Ze worden aangeboden in verschillende stijlen voor verschillende behoeften, belichaamd door modellen zoals de Superchips Flashpaq Tuner en de Bully Dog BDX Tuner. Wat u ook rijdt, u kunt auto- en vrachtwagenchips vinden om het volledige vermogenspotentieel van uw motor te benutten.

Hoe moet de prestaties van de motor gecontroleerd worden?

Tuners houden andere aspecten in de gaten, zoals de uitlaatgastemperatuur, de luchtinlaattemperatuur, de lucht-brandstofverhouding, het ontstekingstijdstip, de bandenkalibratie en andere parameters die nuttig kunnen zijn om de prestaties van uw rit nauwkeurig af te stellen. Programmeurs helpen de meeste energie uit uw motorcilinders te halen, wat leidt tot een krachtigere en gecontroleerde verbranding en superieure prestaties in het hele toerengebied.

Automonteurs zoals Power Performance passen het ontstekingstijdstip aan om de motorefficiëntie te verbeteren door de verbranding te maximaliseren. En dankzij de prestatiechips voor diesel- en gastoepassingen kunt u de boordcomputer van uw voertuig naar aanpassen . Druk gewoon op een paar knoppen om de meters en andere systemen aan te passen voor een perfecte, synchronische beweging.

De nadelen van prestatiechips

Als u van tevoren wijzigingen heeft aangebracht aan uw rit, kan het kiezen van de juiste prestatiechip extra onderzoek vereisen. Waarom? Omdat de meeste zijn gericht op degenen die op zoek zijn naar verbetering van de voorraad voertuigen. Echter, dit soort informatie kan worden gevonden door te bepalen welke wijzigingen zijn aangebracht en het maken van handmatige berekeningen, evenals het spreken met een fabrikant over toepassingen. Wees je er gewoon van bewust dat dit een stap vooruit is.