Zo kan jij goederen bestellen vanuit Alibaba voor jouw groothandel

Alibaba is ’s werelds grootste marktplaats voor importeurs die goederen van leveranciers overzee willen kopen (meestal van China). Hier zijn een paar stappen van HIT Trading Benno Jakobs om goederen te kopen van Alibaba voor jouw groothandel.

Zoek de site af

U kunt naar artikelen zoeken op basis van de productcategorieën of u kunt eenvoudigweg het gewenste product intypen. In de zoekbalk kunt u er ook voor kiezen om “Leveranciers” te selecteren in plaats van “Producten” om een lijst van leveranciers te zien die gespecialiseerd zijn in dat product. Vergeet niet om leveranciers te controleren om uzelf te beschermen tegen oplichting.

Controleer de details

Controleer de eenheidsprijs en de minimale bestelhoeveelheid (MOQ). De MOQ is vaak bespreekbaar, dus als u een kleine steekproeforde nodig hebt, laat het de leverancier weten.

Bekijk hoe je kan betalen

Enkele van de meest voorkomende betalingsmogelijkheden zijn bankoverschrijving, kredietbrief, PayPal, escrow en overschrijving via Western Union. (Tip van HIT Trading Benno Jakobs: De veiligste opties zijn escrow en PayPal.)

Vorige blogpost: Vis tips 101: Baars vangen

Neem contact op met de leveranciers

Vraag een offerte aan. Controleer de MOQ en vraag naar de eenheidsprijs, de prijzen voor monsters, de productietijd en de betalingsvoorwaarden. Geef een overzicht van de voor- en nadelen van het werken met elke leverancier.

Begin de onderhandelingen met de leverancier

Onderhandelen met de leverancier – afhankelijk van de hoeveelheid van uw bestelling, kan de leverancier ermee instemmen om de eenheidsprijs te verlagen. Doe dit voor alle leveranciers waarmee u contact hebt opgenomen. Bij het kiezen van de leverancier om te kopen groothandel van, niet alleen rekening houden met de betalingsvoorwaarden, MOQ, en de eenheidsprijs, maar ook of u denkt dat u een goede werkrelatie met dat bedrijf hebben.

Het kan nodig zijn om in het begin een paar bedrijven uit te proberen om te zien welke aan uw verwachtingen voldoet. Als je eenmaal een goede leverancier hebt gevonden, koop, verkoop en herhaal! Als je nog vragen hebt kan je gerust contact nemen met HIT Trading Benno Jakobs.